default template

asdfadfasdfasdfa

sf

a

GLAPOR – PENJENO STEKLO

Glapor penjeno steklo je visoko kvalitetna in okolju prijazna toplotna izolacije. Uporablja se lahko tudi kot lahek zapolnilni material v gradbeništvu, ki razbreneni konstrukcijo. Ponuja veliko prednosti pri gradnjah različnih objektov in predstavlja alternativo klasičnemu načinu izolacije. Zagotavlja ekološki način gradnje in zagotovo sodi med materiale prihodnosti. Je Iahek, a izredno trden in vzdrži velike obremenitve. Odporen je na ogenj in mraz, neobčutIjiv na vlago, je dober zvočni izolator in je kemijsko inerten.

Z GLAPOR penjenim steklom je gradnja enostavnejša. Uporaben je pri gradnjah različnih objektov, ki zahtevajo visoko stopnjo izolativnosti. Pri gradnji proizvodnih hal in stanovanjskih hiš se uporablja za izolacijo tal, zidov, stropov, obokov in streh. Ponuja veliko prednosti pri izgradnji cest, vodovodne in kanalizacijske infrastrukture ter pri sanacijah tal, uporablja se kot izolacija na kopališčih, na ravnih strehah in strehah s travnato površino. Stavbe, ki so brez kleti, se s tovrstno izolacijo odlično zavarujejo pred mrazom brez dodatne običajne zaščite. Posebno dobro izolira zunanjo stran kleti, ki je v kontaktu z zemljo. Enostavna uporaba in dobra toplotna izolacija predstavljata prednost tudi pri energetski sanaciji starih stavb.

Glapor penjeno steklo zagotavlja ekološki našin gradnje, saj je narejen iz recikliranega materiala. Ne predstavlja nobenih vplivov na okolje in je prijazen do zdravja ljudi. Zagotovo sodi med materiale prihodnosti.

Penjeno steklo Glapor je narejno iz 100% recikliranega materiala – stekla, s proizvodnjo, ki je tehnološko najbolj dovršena v Evropi in pri svoji proizvodnji porabi 30% manj energije kot konkurenca. V postopku izdelave se odpadnemu steklu dodajo ekološko varni aktivatorji, ki poskrbijo za rekacijo napenjanja in preoblikovanja zdrobljene mase v trdno celično strukturo. Naslednji del procesa je ohlajevanje tako pripravljene mase, ki je pa različno glede na dve vrsti produktov, ki jih ponujamo.

Penjeno steklo Glapor je mogoče dobit v dveh oblikah:

– Penjeno steklo v ploščah
– Penjeno steklo v granulatu

Share Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.