GLAPOR gramoz iz penjenega stekla – Vgradnja „zemeljska dela“

Navodila za vgradnjo lahkega agregata:

… … in tako preprosto gre izkop  izkop za penjeno steklo glapor Izkop mora ležati vsaj 30 cm nad nivojem podtalnice (HGW). Tampon mora biti v sredini rahlo višji kar se potem poravna z vibracijskim zgoščevalnikom. V Kohenzivnih ali večslojnih tleh zagotavlja drenažo standard DIN 4095 (glej podrobnosti SO 01 in SO) 02
Polaganje gradbenega filca  polaganje filca - penjeno steklo glapor V gradbeno jamo položite gradbeni filc (150 g/m2) kot ločilno plast gradbenega filca tako, da se robovi prekrivajo na širini 10 cm. Ob straneh predvidite zadosten rob, da boste nasuti material na območju robov kasneje lahko prekrili.
Nasutje GLAPOR gramoza iz penjenega stekla  izdelava nasutja penjenega stekla glapor Pri dobavi materiala v razsutem stanju, se ga v gradbeno jamo strese neposredno ali pa z bagrom oz. raztresnim platnom. V primeru vnosa penjenega stekla z raztresnim platnom je potrebno dvigalo. Vreče Big Bag se sprazni z dvigalom, bagrom ipd. Pri načrtovanju debeline nad 300 mm, se vnašajo plasti, vsako plast je potrebno skomprimirati. Debelina vsake skomprimirane plasti ne sme presegati 300 mm. Največja skupna debelina znaša 600 mm.
Porazdelitev GLAPOR gramoza iz penjenega stekla  ravnanje penjenega stekla glapor Najbolje je, da vnos GLAPOR gramoza iz penjenega stekla poteka od  »zadaj« proti »spredaj«, tako da ni potrebna dodatna manipulacija že stekla vgrajenega materiala. V primeru dobave v razsutem stanju se lahko GLA­POR gramoz iz penjenega stekla zravna s pomočjo lopate (nakladalnika). Pri dobavi z raztresnim platnom ali v vreči Big Bag se točkovno nanesen material razdeli z navadno lopato, grabljami ali gladiko.
Zgostitev GLAPOR gramoza iz penjenega stekla  komprimiranje penjenega stekla glapor Material se potlači z lahkim vibracijskim valjarjem  (~100-125 kg, frekvenca ca. 85-100 Hz, delovna širina > 500 mm)Zgoščevanje zaključite, ko dosežete predvideno debelino.Nadaljnje zgoščevanje materiala poveča porabo materiala, nosilnosti pa bistveno ne izboljša.
-Amman AVP1850 ~110 kg 18 kN 85 Hz 500 mm
-Wacker DPS 1850H Basic ~110 kg 18 kN 90 Hz 500 mm
-Dynapac LF 140 ~125 kg 21 kN 85 Hz 500 mm
-Weber CF 3 ~114 kg 18 kN 90 Hz 500 mm
polaganje ločilne plasti  polaganje filca na vrhu - penjeno steklo glapor Z gradbenim filcem, ki ste ga položili na zemljo, na robovih prekrijte dokončan nasip. Površino nasutja prekrijte z ločilno plastjo iz PE folije (0,5 mm) ali gradbenim filcem (150g/m2) , tako da se roboviprekrivajo na širini 10 cm. Gradbeni filc se lahko pod osnovno ploščo razširi za 1,0 m.
postavitev opaža… narejeno!!  opaž za talno ploščo - penjeno steklo glapor Opaž za talno ploščo postavite na pripravljeno površino.Za vsa nadaljnja navodila za namestitev opaža, gradnjo izolacije na robu in na območju zmrzali glej: www.penjenosteklo.com

OPOMBA: Danosti gradnje in lokalno razpoložljivi delovni stroji lahko vplivajo na obnašanje pri zgoščevanju

Prikaz izvedbe na gradbišču si lahko ogledate tule: https://www.penjenosteklo.com/category/reference/

 

Osnovna tehnična predstavitev:

64649_162975563729289_2415109_nPenjeno steklo – GLAPOR gramoz iz penjenega stekla

 

Penjeno steklo – GLAPOR – plošča iz penjenega stekla

Ostala tehnična dokumentacija je dostopna tule: https://www.penjenosteklo.com/tehnicna-dokumentacija/ 
Share Button