PENJENO STEKLO V GRANULATU

Glapor penjeno steklo – granulat

Glapor granulat penjeno steklo se drobi takoj ko zapusti komoro, kjer se izvaja temperaturni šok. Ta ustvari velik temperaturni stres materiala, ki poveča njegovo trdnost. Z drobljenjem material, ki je posledica tega temperaturnega šoka dobimo granulat, ki je primeren za vgradnjo. Dovoz materiala na gradbišče je omogočen v razsutem stanju, kar pomeni, da ga pripelje transportno vozilo in ga »vsuje« v gradbeno jamo ali na drugi predviden prostor vgradnje, ali pa v vrečah, ki se jih potem s pomočjo dvigala na gradbišču vgradi na predvideno lokacijo.

V gradbeni industriji, je se Glapor penjeno steklo izkazalo z izjemnimi učinki, tako s svojo toplotno izolativnostjo, kot tudi z učinkom razbremenitve konstrukcij ter kvaliteto izdelave. V gradbeništvu se je pokazalo ogromno področji, kejr se je Glapor penjeno steklo izkazalo s svojimi izjemnimi lastnostmi.

Pri Glapor penjenem steklu se naraščujoče zahteve po energetsko učinkoviti gradnji, zanesljivosti materila in ekonomičnosti srečajo. Glapor penjeno steklo je namreč ima po raziskavah iz tujine najboljši »cost-benefit« efekt.

Tehnični podatki:

64649_162975563729289_2415109_nPenjeno steklo – GLAPOR gramoz iz penjenega stekla

 

Postopek izvedbe izolacije talne plošče

Izjemna odpornost na pritisk, dobre toplotno izolativne lastnosti, visoka obstojnost in proti kapilaren učinek so izstopajoče lastnosti granulata iz steklene pene GLAPOR – in vse to ob enostavni vgradnji, ki znižuje stroške.

Tako enostavno gre: 

1. Izkop gradbene jame in razgrnitev gradbenega filca.

2. GLAPOR granulat in steklene pene se kot sipki tovor na kraj vgradnje prevaža v razsutem stanju ali v vrečah »Big Bags« različnih velikosti. Vnašanje in enakomerna porazdelitev z bagrom, grabljami. Proti kapilarna drenažna plast in podložni beton odpadeta!

3. Zgostitev na debelino plasti 20 – 30 cm s pomočjo vibracijske plošče.
vibra plosca

4. Razgrnitev folije kot ločilna plast. Celotno trajanje korakov 2 do 4 le 5 ur. Pri običajni izolaciji z gradnjo po plasteh najmanj 3 dni.

5. Distančniki, armiranje in betoniranje talne plošče. Zaključek del v enem delovnem dnevu.

Investitor je poleg bistvenega skrajšanja časa gradnje potrdil tudi bistveno stroškovno prednost v primerjavi z običajno gradnjo v višini 20 €/m2. 

… nerejeno!

Za vsa dodatna vprašanja ter primerjave med klasično izvedbo temeljenja nas prosim kontaktirajte. Lahko vam izdelamo izračun energetske bilance ter tudi s tem argumentiramo izvedbo temeljenja brez toplotnih mostov.

Naše aktivnosti in delo na projektih lahko v realnem času spremljate preko:

http://www.facebook.com/pasivna.gradnja

https://plus.google.com/u/0/b/109901120364744102748/109901120364744102748/posts

https://twitter.com/pasivnagradnja

Prepričani smo, da Vam lahko ponudimo celostno storitev, ter da smo kvaliteten in korekten partner pri izvedbi Vašega objekta, ki bo Vam prijeten Dom, nam pa kvalitetna referenca. Ponujamo Vam torej objekt, ki bo zadostil vsem evropskim kriterijem za pasivno ali nizkoenergijsko gradnjo. 

Za vsa dodatna vprašanja in ponudbe smo vam na razpolago na:

PasivnaGradnja.si
Arhem d.o.o.
Ulica talcev 5, 1000 Ljubljana
T: 01 430-23-19
M: 041 514-746
info@pasivnagradnja.si

Share Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.