PENJENO STEKLO V GRANULATU

PENJENO STEKLO V GRANULATU

PENJENO STEKLO V GRANULATU

Glapor penjeno steklo – granulat

Glapor granulat penjeno steklo se drobi takoj ko zapusti komoro, kjer se izvaja temperaturni šok. Ta ustvari velik temperaturni stres materiala, ki poveča njegovo trdnost. Z drobljenjem material, ki je posledica tega temperaturnega šoka dobimo granulat, ki je primeren za vgradnjo. Dovoz materiala na gradbišče je omogočen v razsutem stanju, kar pomeni, da ga pripelje transportno vozilo in ga »vsuje« v gradbeno jamo ali na drugi predviden prostor vgradnje, ali pa v vrečah, ki se jih potem s pomočjo dvigala na gradbišču vgradi na predvideno lokacijo.

V gradbeni industriji, je se Glapor penjeno steklo izkazalo z izjemnimi učinki, tako s svojo toplotno izolativnostjo, kot tudi z učinkom razbremenitve konstrukcij ter kvaliteto izdelave. V gradbeništvu se je pokazalo ogromno področji, kejr se je Glapor penjeno steklo izkazalo s svojimi izjemnimi lastnostmi.

Pri Glapor penjenem steklu se naraščujoče zahteve po energetsko učinkoviti gradnji, zanesljivosti materila in ekonomičnosti srečajo. Glapor penjeno steklo je namreč ima po raziskavah iz tujine najboljši »cost-benefit« efekt.

Share Button